Beli rolat


Prosle su i dve godine druzenja sa vama, pa je red da vas castim ovim laganim
rolaticem.


Jednostavno





Sastojci

 
kora
7 jaja
7 kasike secera ( SAVJET : OBAVEZNO PROCITAJTE )
6 kasike brasna
( SAVJET : OBAVEZNO PROCITAJTE )
fil
5 dl mleka
( SAVJET : OBAVEZNO PROCITAJTE )
3 kesice vanilin secera
( SAVJET : OBAVEZNO PROCITAJTE )

5 kasike gustina
8 kasike secera
( SAVJET : OBAVEZNO PROCITAJTE )
125 g margarina
200 g voca (jagode, maline isl)
slag za ukrasavanje


Priprema


1. Umutite sastojke za koru i ispecite je u duguljastom plehu (moj je 38x27 cm). Vrucu
koru urolajte u krpu i ostavite da se ohladi.


2. Gustin razmutite u malo mleka, pa ga skuvajte u preostalom mleku sa secerom i
vanilicama. U ohladjenu masu dodajte umucen margarin (ako volite sladje dodajte 3
kasike prah secera, ja sam bez i bas je prijatno slatko). Izmiksajte dobro fil i premazite
koru.
3. Preko fila poredjajte voce i uvite rolat.
4. Umutite slag ili slatku pavlaku i ukrasite rolat.


Posluživanje


Dobro ohladite pre secenja.


www.coolinarika.com

Objavi komentar