Ovaj izvorno španjolski recept može se u razlicitim varijantama pronaci u svim
bivšim španjolskim kolonijama. Peruanska varijanta od glavnih sastojaka
sadrži mješavinu brašna, margarina, šecera i naribane korice limete ili limuna.
Izmedu dva sloja pecenog tijesta dolazi mlijecna karamel krema obavijena
kokosovim brašnom. Kolacici po mjeri svakog sladokusca.
1h i 20min Srednje zahtjevno
Sastojci
Za tijesto:
250 g maslaca
200 g šecera ( SAVJET : PROCITAJTE OVO )
2 žlice konjaka
1 jaje
2 žumanjka
1 Vanilin šecer Dolcela
1/2 žlicice Praška za pecivo Dolcela
1 žlicica naribane limunove kore
350 g Kukuruznog brašna Podravka ( SAVJET : PROCITAJTE OVO )
200 g Pšenicnog glatkog brašna Podravka ( SAVJET : PROCITAJTE OVO )
Za kremu:
16 žlicica Dulce de Leche
Za ukrašavanje:
50 g kokosova brašna ( SAVJET : PROCITAJTE OVO )
Priprema
1. U posudu stavite omekšani maslac i šecer, pa ih elektricnom miješalicom kremasto
izmiješajte (3-4 minute).
2. Dodajte konjak, jaje, žumanjke, vanilin šecer, prašak za pecivo, koricu limuna,
mješavinu oba brašna i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
3. Tijesto pustite da odstoji 15 minuta, a zatim ga izvadite, pa ga na pobrašnjenoj površini
razvaljajte na debljinu od 1/2 cm.
4. Okruglim kalupom promjera oko 5 cm izrežite kolacice. Na polovici izrezanih kolacica na
sredini, manjim kalupom, napravite rupu promjera oko 1 cm.
5. Kolacice posložite u lim na papir za pecenje, ali izmedu njih ostavite razmak od 2-3 cm.
Lim stavite u prethodno zagrijanu pecnicu na 150°C i pecite 25 minuta. Pecene kolacice
izvadite i pustite da se kratko ohlade.
6. Na svaki cijeli kolacic stavite po 1 žlicicu mlijecne karamel kreme (Dulce de Leche) i
poklopite ih kolacicima s rupom. Gornji keks lagano stisnite, ali tek toliko da se krema
malo iscijedi sa svih strana.
7. Na kraju kolacice sa strane uvaljajte u kokosovo brašno.
Posluživanje
Poslužite uz topli ili hladni napitak.
Savjet
Dio brašna možete zamijeniti jednakom kolicinom mljevenih badema.
www.coolinarika.com
Objavi komentar