
Sastojci:
Za nadjev:
200 g Ketchupa blagog Podravka
200 g Šunke u ovitku Podravka
40 g tvrđeg sira (parmezan, trapist)
1 žličica Origano sušeni Podravka
Za tijesto:
20 g svježeg kvasca
100 ml mlijeka
1 žličica šećera
700 g Pšeničnog glatkog brašna
Podravka
250 g maslaca
100 g krem sira (ili kiselog vrhnja)
1 jaje
1 žličica soli
Za premazivanje:
1 jaje
Priprema
1. Pripremite nadjev tako da u sjeckalicu stavite ketchup, narezanu šunku, naribani sir i
sve dobro usitnite. Na kraju umiješajte origano.
2. Kvasac zdrobite, prelijte toplim mlijekom, dodajte šećer i žličicu brašna, promiješajte i
ostavite da se diže 10 minuta.
3. U pola količine brašna dodajte dignuti kvasac, omekšani maslac, krem sir ili vrhnje,
jaje, sol i sve dobro zamijesite dodajući postepeno preostalo brašno.
4. Dobiveno tijesto odmah podijelite na dva dijela i svaki dio razvaljajte u pravokutnik
debljine 0,4 cm (35x35 cm).
5. Prvo tijesto premažite pripremljenim nadjevom i poklopite drugim tijestom. Izrežite
trakice (zupčastim alatom) širine 1 cm i sve prerežite po pola vodoravno.
6. Svaku trakicu uvijte u spiralu i položite na tepsiju (30x40 cm) obloženu papirom za
pečenje.
7. Premažite tijesto razmućenim jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-tak
minuta.
Posluživanje
Poslužite toplo ili hladno za razna sportska događanja i jela s "nogu".
Savjet
Bitno je da tijesto nije potrebno posebno dizati, već kod samog pečenja.
Objavi komentar