Kako se priprema..
Kore:
Belanca umutimo u čvrstu penu, dodamo šećer i mutimo dok se kristali ne istope. Dodamo žumanca, dobro izmešamo, postepeno dodajemo ostatak namirnica. Tri kore ispečemo na 180°C, 10 -15 minuta.
Fil:
Mleko, šećer i vanilin šećer stavimo da prokuva, dodamo mleveni Plazma keks i skuvamo gust krem. Kad se ohladi dodamo u umućen maslac i dalje mutimo mikserom dok ne dobijemo penasti krem. Na kraju dodati rum.
Nafilujemo kore filom, možemo da dekorišemo otopljenom Bambi čokoladom.
Sastav:
Kore:
12 belanaca
12 žumanaca
12 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
10 kašika mlevenog Plazma keksa
50 gr rendane Bambi čokolade za kuvanje
Fil:
2 dcl mleka
250 gr mlevenog Plazma keksa
4 vanilin šećera
150 gr šećera
250 gr maslaca
0,5 dcl ruma
12 belanaca
12 žumanaca
12 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
10 kašika mlevenog Plazma keksa
50 gr rendane Bambi čokolade za kuvanje
Fil:
2 dcl mleka
250 gr mlevenog Plazma keksa
4 vanilin šećera
150 gr šećera
250 gr maslaca
0,5 dcl ruma
Objavi komentar