ČUPAVA PLAZMA TORTA

Kako se priprema..


Umutimo žumanca sa šećerom dodamo mleveni Plazma keks, mleveni badem i kakao.
Na kraju dodamo umućena belanca i laganim pokretima varjačom pomešamo. U 4 podmazana okrugla pleha izlijemo masu i pečemo na 200°C.

Fil:
Umutimo cela jaja sa šećerom,dodamo brašno i kafu,stavimo da se kuva na pari. Kad se istopi šećer dodamo čokoladu i kuvamo dalje dok ne počne da se zgušnjava. Skuvan fil ostavimo da se ohladi.
Maslac umutimo penasto i dodamo ohlađen fil, mutimo mikserom dok ne dobijemo penast fil. Na kraju dodamo suvo grožđe koje je bilo potopljeno u rum.
Kore natopimo ostatkom ruma (koji smo iscedili iz grožđica) i nafilujemo tortu. Umućenom pavlakom presvučemo tortu i napravimo da izgleda čupavo.

Sastav:

Kore:
10 belanaca
10 žumanaca
300 gr šećera
150 gr mlevenog Plazma keksa
150 gr mlevenog badema
3 kašike kakaoa

Fil:
5 jaja
300 gr šećera
150 gr Bambi čokolade za kuvanje
2 kašike brašna 
2 kašike mlevene kafe
350 gr maslaca
50 gr suvog grožđa
2,5 dcl ruma

Za ukrašavanje :
0,5 l ulupane slatke pavlake

Objavi komentar