Jednostavno Sastojci
BISKVIT
25 dkg mekog brašna
15 dkg šecera
1 dcl ulja, ja sam koristila maslinovo
1,5 dcl mlijeka
3 jaja
1 vanili šecer
1 praška za pecivo(može i pola na
ovu kolicinu)
korica 1 limuna
prstohvat soli Priprema
1. U veliku posudu prosijte brašno i prašak za pecivo. Jaja tucite sa šecerom i vanili
šecerom ili aromom vanilije, dodajte sol i limunovu koricu. Kad se dobro izradi dodajte
ulje i mlijeko. Polako miješajuci dodajte tu smjesu pripremljenom brašnu. Miješajte da
se ne stvore grudice.
2. Ova masa je dovoljna za kalup torte 26 i dode baš puno biskvita, jer se fino digne. Ne
mojte ulijevati više od 3/4 visine kalupa. Pecite na 180 C (kod mene sa ventilatorom)
nekih 20-25 minuta, ovisi o pecnici. Tijesto provijerite cackalicom.
3. Dodavanjem mirisa, aroma i drugih sastojaka možete dobiti razlicite biskvite, šta cu
vam i pokazati.
4. Vrlo je bitno da ga ne prepecete!
5. Evo i coko verzije, oduzimate 30-40 g brašna i dodajte kakao, kvalitetnijeg manje a
standardnog više, obavezno prosijte. I nemojte ga prepeci.
6. +vanili krema +jagode
7. Samo kopiram da ne moram pisati recept: he he he ne da mi se pisati ali ti mogu
objasniti biskvit ovaj al sam stavila malo malo više brašna,(upalo mi pekla u kalupu 15,
koji je jaaaaako visok, jer sam željela visoku tortu…napunila ga do pola i on narastao
ohohohoho Krema ova ali ovako, slatko vrhnje oko 3 dcl izlupaj u šlag, nemoj ga
prelupati ,dodaj sav lemon curd koji sam dobila iz moje ture + sirni namaz tipa
philadelfija, belje, 200-250g + i oko 200g milerama ili kiselog vrhnja, ako treba više
može i više, njega sam dodavala polako da dobijem finu kremoznost, da bude
postojana, fino maziva a opet dovoljno cvrsta Cipka, jestiva Kore sam natopila
mlijekom…..delikatesa
8. i cupavci mogu od ovog tijesta
Sam biskvit ovakav napisan bez problema može biti socan i do 10 dana(piše u knjizi) ali kod
mene je na jedvite jade uspio sakriven izdržati 4 dana i bio je izuzetno socan i mekan.
Izvadih ga iz jednog casopisa iz 1990. godine
Objavi komentar