
Sastojci:
Kore:
7 zumanaca
6 kasika secera
1 vanilin secer
5 kasika pecenih/mlevenih lesnika
2 kasike brasna
1 kasika kakaa
7 belanaca
Krem:
200 g crne cokolade
4 kasike ulja
250 g putera/margarina
4 kasike prah secera
2,5 dl vrhnja za slag
200 g mlevenih lesnika
Dekoracija:
2 dl vrhnja za slag
cokolada
Priprema
1. Kore: Umutiti zumanca sa obe vrste secera,dodati mlevene lesnike,brasno i kakao.
Belanca cvrsto umutiti i postepeno dodavati u prvu masu.Lagano izmesati varjacom.
Masu sipati u kalup(30),oblozen pek papirom i peci oko 20 minuta na 180 C. Pecenu koru
izvaditi iz pleha,skinuti papir i ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi,koru preseci
vodoravno na dva dela.
2. Krem: Na blagoj temperaturi istopiti cokoladu sa uljem,pa je odloziti da se prohladi.
Izmiksati puter sa prah secerom i spojiti sa otopljenom cokoladom. Posebno umutiti
vrhnje za slag i dodati prvoj masi. Mutiti mikserom da se sve lepo poveze,i da krem
dobije lepu,glatku strukturu. Na kraju dodati mlevene lesnike i izmesati.
3. Na prvu koru naneti 2/3 krema,preko staviti drugu koru i naneti preostali krem. Umutiti
vrhnje za slag,premazati celu tortu i dekorisati topljenom ili ribanom cokoladom.. Tortu
odloziti na par sati na hladnije mesto,pa nakon toga sluziti..
Objavi komentar