Rolat od banane



Sastojci:

Biskvit:

6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice mljevenih oraha
3 žlice brašna
1/2 vrećice praška za pecivo

Krema:

1/2 l mlijeka
4 žlice šećera
4 žlice škrobnog brašna
130 g maslaca
3-4 banane
3 dl vrhnja za šlag
1 vrecica kremfixa

Priprema

1. Maslac za kremu izvaditi iz hladnjaka da omekša. Jaja miksati sa šećerom dok ne
postane gusta krema. U posebnoj posudi izmiješati suhe sastojke i dodati u jaja. Kratko
izmiksati da se dobro sve sjedini, ali da ne izgubi puno zraka. Na veliki lim za pečenje
staviti papir za pečenje i izliti smjesu. Peći na 180°C 15-20 min.
2. Dok se biskvit peče, napraviti kremu. Od mlijeka oduzeti 0,5 dl i izmiješati sa šećerom i
gustinom. Ostatak mlijeka zakuhati, umiješati gustin sa šećerom i uz stalno miješanje
kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Staviti da se hladi.
3. Kad je biskvit pečen, okrenuti ga na vlažnu krpu i pažljivo skinuti papir. Zamotati roladu
s duže strane i ostaviti da se ohladi.
4. Maslac izmiksati da postane kremast, dodati mlaku kremu od mlijeka i miksati dok ne
postane jednolično.
5. Razmotati biskvit, namazati kremom i složiti 3-4 banane uz duži rub. Bananama odsjeći
krajeve da se ravno spoje na prijelazima. Zamotati roladu i premazati je šlagom
istučenim s kremfixom.

Objavi komentar