"Kremisimo" sa bananama



Sastojci:

500gr keks Petit ber ili Zlatni pek
7 kom. banana
1kom. limon{sok za banane a kora za
krem}
3 kasike nutela krem za premazivanje
banana

Za krem:

1,5 l mleko
250gr secer
2 kom jaja
15 kasika ravnih brasno
1 prasak za puding od vanile
250gr margarin
100gr puter
2-3 kiom vanilin secer
500ml slatka pavlaka za premazivanje
2 kasike nutela krem uz pavlaku

Priprema

1. U pleh ili kalup {25x35}poredjate jedan red keksa-ja imam kutiju od plastike koja ima i
poklopac pa je jako zgodno za cuvanje u frizider{ovo napominjem zato sto mozda neko
ima vakvu kutiju pa tortu slazemo direktno u nju}
2. Krem: U serpicu stavimo mleko da se greje,dodamo secer.U posudu kratko mutimo
jaja,dodamo brasno ,puding i deo mleka.Polako sipamo u vrelo mleko i kuvamo
krem.Sklonimo sa vatre i dodamo margarin i puter na komade,mesamo kasikom dok se
sjedine,na kraju dodamo vanilin secer i po zelji rendana korica od limona.
3. Banane oljustimo i secemo na pola po duzini.Nakapamo sokom od limona.
4. Polovinu toplog krema sipamo na poredjani keks,na kremu redjamo banane.Banane
premazemo nutela kremom pa prelijemo drugu polovinu kreme.
5. Preko kreme redjamo keks.Posto je krema topla keks ne treba umakati u tecnost.
6. Kad se torta malo prohladi premazemo umucenom slatkom pavlakom.Ja sam u umucenu
pavlaku dodala nutela krem .

Posluživanje

Sluzi se hladna,najbolje drugi dan. Brzo se sprema i jos brze pojede .Snaja je spremila jos
jednu sa komadicima breskve-sta reci osim suuuuper ! Probajte,necete zazaliti !!!!! Dobar
apetit !

Objavi komentar