Kotlet s varivom od leće

Pecene kotlete marinirane sa zacinskim biljem poslužite s finim prilogom od
propirjane lece.




Sastojci
800 g svinjskih kotleta (narezanih)
4 cešnja cešnjaka
grancica ružmarina
50 ml ekstra djevicanskog maslinovog
ulja
20 g maslaca

sol
Crni papar mljeveni 
1 žlica Vegete
Za prilog:
250 g Lece 
120 g luka
60 ml ekstra djevicanskog maslinovog ulja
2 stapke celera (60 g)
100 g Pancete Podravka
25 g sušene rajcice
1 Povrtni temeljac za jela 


Priprema
1. Kotlete potucite i zarežite uz kost, zacinite s paprom i jednom žlicom Vegete.
2. Kotlete položite u posudu te po njima pospite na ploške narezan cešnjak, grancicu
ružmarina i krupnije narezane listove celera. Prelijte s maslinovim uljem i pustite da
odstoji


3. Lecu stavite kuhati u posoljenu vodu i skuhanu lecu ocijedite, a vodu u kojoj se kuhala
sacuvajte.
4. Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, pancetu narezanu na štapice, narezanu
stabljiku celera i sušenu rajcicu.
5. Sve skupa popirjajte i dodajte lecu, podlijte s malo vode u kojoj se kuhala, a zatim
dodajte povrtni temeljac.
6. Pirjajuci reducirajte tekucinu tako da dobijete gusti prilog koji cete koristiti kao
podlogu pri serviranju.
7. Kotlete sa zacinskim biljem koje ste koristili u marinadi i uljem stavite na zagrijanu grill
tavu.
8. Na pola pecenja dodajte maslac i tijekom pecenja podlijevajte. Pecene kotlete
poslužite s pripremljenim prilogom od lece.

www.coolinarika.com

Objavi komentar