Turske pecene sarme od svježeg kupusa


Prefino jelo od mesa ,bulgura i riže ,zamotano ,peceno u pecnici.Evo da vidite
kako se u Urfa regiji rade sarme





Sastojci

Nadjev:
10-tak listova svježeg kupusa
400g mljevene junetine
po 100g bulgura i riže
1 veliki luk
1 cešanj cešnjaka


1žlica koncentrata rajcice/konšerva
1žlica nasjeckanog peršina
1/2žlicice mljevenog pimenta/opcionalno
150ml vode
sol,papar
2 žlice maslinovog ulja za posudu za
pecenje

Preljev:
300ml vode
1žlica koncentrata rajcice
50g maslaca

Priprema

1. Napravite nadjev: U posudu stavite mljeveno meso,naribani luk i cesnjak
,bulgur,rizu,nasjeckani persin,sol,papar ,bosiljak,malo ljute papricice,mljeveni
piment,koncentrat rajcice i vodu. Sve dobro promijesajte i odlozite. Prije nego cete
puniti listove kupusa podjelite nadjev na toliko djelova koliko imate listova/sarmice
mogu biti vece ili manje po zelji.
2. Odvojite listove kupusa. Prokuhajte slanu vodu pa dodajte listove kupusa.Prokujate par
minuta da listovi omeksaju ,izvadite i pustite da par minuta se ohlade da mozete s njim
baratati. Odvojite tvrdu sredinu od listova. Pripremite salicu za kavu srednje velicine pa
u njih stavite list kupusa/kao na slici. Stavite nadjev,stisnite ,omotajte.
3. Okrenite sarmice na posudu za pecenje,koju ste prije toga namasti s maslinovim uljem.
Ponavljajte postuipak dok ne postrosite nadjev i listove


4. Zagrijte pecnicu na 200C. U posudi zamijesajte koncentrat rajcice ,malo soli i papra i
vodu. Prelijte preko sarmica .Na vrh stavite maslac. Pokrijte alu-folijom,pecite 40
min.pokriveno.
5. Servirajte toplo uz kuhano povrce,salatu ,feferone isl.


www.coolinarika.com

Objavi komentar