Naš božicni desert, mekan i predivan, za ljubitelje cokolade..
Sastojci
BISKVIT :
7 bjelanjaka
7 žlica šecera
7 žlica brašna
1 vrecica praška za pecivo
+ ZA PRELJEV BISKVITA :
2 dl toplog mlijeka
KREMA :
1 l mlijeka
7 žumanjaka
3 vrecice pudinga od cokolade
4 žlice brašna
12 žlica šecera
20 dag cokolade za kuhanje ( nije obavezno)
25 dag margarina za kolace
+ ZA UKRAS :
ribana cokolada za kuhanje
šlag
Priprema
1. Biskvit: Izlupati 7 bjelanjaka u cvrsti snijeg, dodati 7 žlica šecera, 7 žlica brašna i 1
prašak za pecivo. Sve izmiješati i peci dok ne porumeni na 180 stupnjeva. Topao biskvit
izbockat vilicom i politi s 2 dl mlijeka.
2. FIL: 7 žumanjaka pomiješati sa 3 pudinga od cokolade, 4 žlice brašna, 4 dl mlijeka, 12
žlica šecera i 3 vanili šecera. Zakuhati 6 dl mlijeka i ukuhati mješavinu sa žumanjcima.
Kada postane gusto, umiješati 20 dag cokolade za kuhanje, u toplo umutiti 25 dag
margarina
3. Ja sam pekla biskvit u limu za pecenje od pecnice (veliki) Kremu sam odmah mazala na
biskvit, stavila pola sata na hladenje u frižider.
Premazala sam sa malo šlaga, posula ribanom cokoladom i ukrasila sa malo šlaga na
vrhu..
Posluživanje
Ohladiti preko noci, narezati na kocke i poslužiti. Dobar tek!
izvor: www.coolinarika.com
Objavi komentar