Tiramisu palacinke s višnjama


Da je tiramisu krema zbog svog nenametljivog okusa primjenljiva u svakom
obliku, dokazuje i ovaj recept.


45min Srednje zahtjevno

 
Sastojci




Za tijesto:
1 Mješavina za palacinke Podravka
(400 g)
700-750 ml vode
1 žlica kakaa
ulje za pecenje
Za kremu:
2 kutije Tiramisu krema Dolcela
600 ml mlijeka
Za umak od višanja:
1 staklenka Kompota od višanja light Podravka


3 žlice šecera u prahu
3 žlicice Gussnela Dolcela


Priprema


1. U mješavinu za palacinke dodajte kakao i vodu i pjenjacom izmiješajte glatko tekuce
tijesto. Palacinke ispecite u tavici (? 25 cm).
2. U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, uspite sadržaj vrecice Tiramisu kreme
i promiješajte. Masu miješajte elektricnom mješalicom srednjom brzinom do pet
minuta.
3. Višnje iz kompota ocijedite, a tekucinu sacuvajte. Na svaku palacinku stavite dio kreme
i višanja iz kompota, savijte ih i jedan kraj uvijte prema unutra.
4. Od tekucine iz kompota odvojite dvije žlice i pomiješajte s Gussnelom.


5. Ostatak tekucine pomiješajte sa šecerom i kuhajte tri do cetiri minute. Dodajte
razmucen Gussnel i kuhajte dok se umak ne zgusne.


Posluživanje


Nadjevene palacinke prelijte umakom od višanja i ukrasite preostalom kremom.


Savjet


Kod pripreme umaka možete dodati malo rakije od trešanja (kirsch) ili maraskino.


www.coolinarika.com

Objavi komentar