Posna torta
- on 16:58
- No comments
...sladja od najmrsnije....
45min
Sastojci
27 osobe
posni keksi
500gr. posnog keksa ''Zlatni pek"ili bilo
koji
250ml. sojinog ili rizinog mleka
50gr. secera
1kesica Dolcella vanilice
Fil:
750ml. sojinog ili rizinog mleka
300gr. secera
2kesice Dolcella vanilin secera
9kasika brasna
200gr. mlevenih keksa,urmi i
smokve,orasi
2 kasike kakao u prahu
370gr. margarina
2 banane
Cokoladni preliv:
200gr. posne cokolade za kuhanje
50ml. vode ili sojinog ili rizinog mleka
50gr. margarina
2kasike secera
2kasike ulja
Priprema
1. Prvo spremamo fil za da se ohladi.U mleko stavimo secer ,brasno i vanilin secer i
skuvamo kao puding.Ostavimo da se ohladi;
2. U ohladjenu masu izmutimo penasto margarin i podelimo fil na dva dela;
3. U jedan deo iseckamo banane, a u drugi stavimo kakao i izmutimo i stavimo mlevene
,smokve ,urme i orahe;
4. Pravougaoni kalup namokrimo i oblozimo folijom za poklone malo vecu od
kalupa.Mocimo kekse u mleko i redjamo na foliju.Stavimo ili beo ili kako fil.Pa opet
keksi, ponovimo isto jos tri puta i odozgo ide red keksa.
5. Pokrijemo stranicno folijom i stavimo u friz da se stegne;
6. Kad je dovoljno stegnuta povucemo krajeve folije i preokrenemo je na posluzavnik.Sad
je spremna za preliv;
7. Rastopimo sastojke za preliv na tihoj vatri ,prelijemo preko torte i dekoriramo po zelji.
www.coolinarika.com
Objavi komentar