Kolac od jabuka


"The All-American Apple Cake", Amerikancima omiljen socan kolac od jabuke,
bogat je zacinima poput cimeta i muškatnog orašcica, jednostavno se priprema
i prilicno je zasitan.


1h i 30min Srednje zahtjevno



 
Sastojci


250 g Pšenicnog oštrog brašna Podravka
100 g mljevenih oraha
130 g maslaca
100 g smedeg šecera
2 jaja
1 Prašak za pecivo Dolcela
1 Vanilin šecer Dolcela
1/2 žlicice muškatnog orašcica
1/2 žlicice klincica u prahu
1 žlicica Cimeta mljevenog Podravka
100 g groždica
Za nadjev:
1 kg jabuka
80 g smedeg šecera
1 žlicica naribane limunove korice
3-4 žlice limunova soka


20 g maslaca
Za posipavanje:
šecer u prahu


Priprema


1. Jabuke ogulite, naribajte i pomiješajte s limunovim sokom. Ovako pripremljene jabuke
stavite na zagrijani maslac, dodajte šecer, naribanu limunovu koricu i pirjajte u
vlastitom soku 15-ak minuta, pa ohladite.
2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, cimetom, klincicem i muškatnim orašcicem.
Omekšali maslac izmiješajte elektricnom miješalicom dok ne postane pjenast, pa
dodajte šecer i vanilin šecer.
3. Maslacu zatim dodajte jaja, orahe, groždice te naizmjenicno kuhacom umiješajte
ohladene jabuke i mješavinu brašna sa zacinima.
4. Pripremljenu smjesu stavite u namašcen i brašnom posipan pleh (velicine 20×30 cm) i
pecite u pecnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.



Posluživanje


Peceni kolac ohladite, pospite šecerom u prahu i poslužite.

Savjet


Umjesto da kolac pospete šecerom u prahu, možete ga preliti karamelom.


www.coolinarika.com

Objavi komentar