Super "veliki" cevap od mljevene puretine i pecene slanine.....
Sastojci
50 dag mljevene puretine(ili piletine)
25 dag mesnate pecene(ili kuhane)slanine
1 v.ž sjeckanog peršina
1 v.ž Vegete
3 v.ž krušnih mrvica
1 luk
1 jaje
sol,papar,ulje
Priprema
1. Ako koristimo bijelo meso puretine ili piletine,sameljemo ga.Zajedno sameljemo i
slaninu(špek).U samljevenu smjesu dodamo sitno sjeckani
luk,jaje,vegetu,sol,papar,peršin i krušne mrvice.Mijesimo smjesu dok ne postane
jednolicna
2. Uzimamo po malo smjese sa nauljenim rukama i rukama oblikujemo cevape.Svaki cevap
nabodemo na štapic za ražnjice i pecemo na zagrijanom roštilju poprskanom ulju.Ja
sam ih pekla u pecnici na 200 stupnjeva,na limu obloženom pek papirom.Prije pecenja
sam ih kistom premazala uljem ,i jednom okrenula tijekom pecenja.Peku se dok ne
dobiju lijepu boju.
izvor: coolinarika.com
Objavi komentar