Mesna rolada u tijestu

Zarolajte glavno jelo u finu mesnu roladu sa sirom i poslužite uz mješavinu
majoneze i ketchupa.





Sastojci

1 žemlja
150 ml mlijeka
Crni papar 
100 g luka
1 žlica Vegete
1 paket lisnatog tijesta (500 g)
30 g Oštrog brašna 
500 g mljevenog miješanog mesa
(teletina i svinjetina)
100 g sira edamera (12 ploški)
3 jaja
75 g Ketchupa blagog 
100 g majoneze


Priprema

1. Žemlju natrgajte ili narežite na manje kocke, prelijte mlijekom, promiješajte i pustite
da malo odstoje.
2. Mesu dodajte lagano ocijedene žemlje, malo papra, 2 jaja, sitnije narezani ili naribani
luk i Vegetu. Rukom dobro i temeljito izmiješajte


3. Polovicu lisnatog tijesta tanko razvucite na pobrašnjenoj podlozi. Po polovici tijesta
rasporedite pola kolicine ploški sira.
4. Preklopite praznim dijelom i ponovo razvaljajte na širinu lima za pecenje (40x31 cm).
5. Uz rub tijesta stavite 1/2 kolicine mesa, zarolajte i prebacite je u lim za pecenje na
pek papir.
6. Postupak ponovite s preostalim tijestom, sirom i mesom.
7. Obje rolade premažite s razmucenim jajetom i pecite u pecnici prethodno zagrijanoj na
180 °C oko 30-40 minuta.



izvor: coolinarika.com

Objavi komentar