Posna sarma bogatog okusa

Ovako pripremljeno jelo na sarmu ce vas podsjetiti samo karakteristicno
motanje kupusa, a dodani orasi oplemenjuju ga u nutritivnom smislu te mu
daju i posebnost u okusu.




Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
3 žlice ulja
1 poriluk (100 g)
1 mrkva (150 g)
1 krumpir (200 g)
50 g riže
1 žlicice Bosiljka sušenog 
1 žlica nasjeckanog peršina
100 g mljevenih oraha
10 - 15 listova kiselog kupusa (ili svježeg kupusa)
150 ml Pasirane rajcice 
sol
papar




Priprema

1. Sadržaj vrecice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite neka stoji nekoliko minuta.
2. Na zagrijano ulje stavite sitno narezan poriluk i naribanu mrkvu te kratko popirjajte i
maknite s vatre


3. Dodajte naribani krumpir, rižu, bosiljak, peršin, orahe i pripremljeni Fant. Smjesu dobro
promiješajte i punite listove kupusa, pa ih dobro savijte.
4. U širu posudu stavite ostatak narezanog kupusa i preko njega posložite sarmice. Prelijte
pasiranom rajcicom i vodom tako da budu prekrivene tekucinom.
5. Kuhajte na laganoj vatri 40 minuta, posolite i popaprite.

Posluživanje

Kuhane sarmice poslužite s kiselim vrhnjemi pireom od krumpira.


izvor: coolinarika.com

Objavi komentar