Savršen krompir


probajte i ovako spremljen krompir

 

Jednostavno 





Sastojci

 
1 krompir po osobi
2-3 šargarepe
1 glavica belog luka


ruzmarin
so i biber
mast


Priprema


1. Operite i oljuštite krompir i šargarepu, pa ih iseckajte na komade približne velicine.
2. Skuvajte povrce u dosta posoljene vode, ali da ostane al dente. Procedite vodu i malo
protresite šerpu sa povrcem.
3. Ukljucite renu da se greje na 250°C.
4. U veliki pleh stavite mast i dobro je zagrejte na ringli. Prebacite kuvani krompir i
šargarepu i rasporedite u jednom sloju u plehu. Dodajte cenove belog luka, ali ih
nemojte ljuštiti. Dodajte i grancice ruzmarina, posolite i pobiberite i stavite u
zagrejanu rernu.


5. Pecite sve dok se na krompiru ne uhvati korica.


www.coolinarika.com

Objavi komentar