Piletina i gljive


Brzo, lako i jako fino....

45min Jednostavno



 
Sastojci


2 osobe
30 dkg piletine
30 dkg gljiva
1 glavica luka
10 dkg špeka
1 cešanj cešnjaka
500 ml pileceg temeljca
200 ml bijelog vina
200 ml kiselog vrhnja
sol, papar, cili i mješavina zacina


Priprema


1. Luk dinstati podljevajuci ga temeljcem ( iskoristit oko pola kolicine temeljca )
2. kad je luk gotov dodati špek i piletinu i ulitit ostatak temeljca i pirjati dok temeljac
skoro ne ispari
3. dodati gljive, cešnjak i sve politi vinom, pustiti da pirja još oko 10 minuta da ispari vino
4. na kraju dodati još i kiselo vrhnje i pirjati još 5 minuta, po potrebi dodati i žlicu brašna
ukoliko ne bude dovoljno gusto



Posluživanje

 
Poslužiti sa tijestom, njokama ili nekim drugim prilogom po želji. Dobar tek!!!


www.coolinarika.com

Objavi komentar