Piletina i gljive
- on 15:41
- No comments
Brzo, lako i jako fino....
45min Jednostavno
Sastojci
2 osobe
30 dkg piletine
30 dkg gljiva
1 glavica luka
10 dkg špeka
1 cešanj cešnjaka
500 ml pileceg temeljca
200 ml bijelog vina
200 ml kiselog vrhnja
sol, papar, cili i mješavina zacina
Priprema
1. Luk dinstati podljevajuci ga temeljcem ( iskoristit oko pola kolicine temeljca )
2. kad je luk gotov dodati špek i piletinu i ulitit ostatak temeljca i pirjati dok temeljac
skoro ne ispari
3. dodati gljive, cešnjak i sve politi vinom, pustiti da pirja još oko 10 minuta da ispari vino
4. na kraju dodati još i kiselo vrhnje i pirjati još 5 minuta, po potrebi dodati i žlicu brašna
ukoliko ne bude dovoljno gusto
Posluživanje
Poslužiti sa tijestom, njokama ili nekim drugim prilogom po želji. Dobar tek!!!
www.coolinarika.com
Objavi komentar