Jednostavno za spremiti,uz Rizu je najukusnije...
Jednostavno
Sastojci
500 g pilecih prsa
170 g sampinjona
1 veci luk (90 g)
2 velike kasike ulja
100-150 ml vrele vode
100 ml tecnog vrhnja
vegeta
persun
biber
Priprema
1. Piletinu isjeci na vece komade,luk po zelji,sampinjone na tanke snite. Na malo
zagrijanom ulju piletinu proprziti oko 2-3 minute. Sad dodati luk i sampinjone,zaciniti
sa vegetom,naliti sa vodom,dodati 1 malu kasiku mljevene crvene paprike,izmjesati
dobro i tako pirjati na srednjoj temperaturi,da sve fino omeksa.
2. Kad je vec piletina skoro pecene,doliti tecno vrhnje,zaciniti jos po zelji,dodati
persun,biber i kuhati jos 5 minuta.
Posluživanje
Sluziti uz rizu,krompir ili po zelji.
www.coolinarika.com
Objavi komentar