Krompir corba sa piletinom
- on 15:47
- No comments
Ovakva corba je na meniju bar jednom tjedno u mojoj obitelji. Svaka
priprema je drugacija, kao i sastoci, tako da možete kombinirati što god
volite. Osnovni recept je svaki put isti, a rezultat nova ukusna corbica.
1h Jednostavno
Sastojci
4 osobe
500 g Pilecih prsa
1 kom Luka
2-3 cešnja Cešnjaka
2 kom Mrkve
Krompir
Zacini (povrtna kocka, sol, papar,
chilly)
Zaprška
Ulje
1 žlicica Slatke zacinske paprike
2 žlice Brašna
Priprema
1. Na malo ulja popržite luk i cešnjak. Kad luk postane staklast, dodajte pileca prsa
izrezana na kockice i mrkvicu. Popržite sve zajedno, dodajte povrtnu kocku, cašu vode i
pirjajte.
2. Kad je meso omekšalo, dodajte povrce po želji i krompir izrezan na kockice.
3. Dolijte još vode i kuhajte 25 min, odnosno dok se krompir ne skuha. Poslolite po
potrebi.
4. Kad je corba skoro gotova, pripremite zapršku. Na malo ulja popržite zacinsku papriku,
dodajte bražno i brzo mješajte da se ne zgrudva. Dolijte vode iz corbe i mješajte dok
ne prokljuca. Zatim zapršku prelijte u corbu, proješajte i nastavite kuhati još desetak
minuta.
5. Corbu pred kraj zacinite paprom, peršinom i chillijem.
6. U corbu možete doliti malo vrhnja za kuhanje ako volite. Poslužuje se topla corba sa
jednom žlicom kiselog vrhnja.
7. U ovakvu corbu možete dodati u toku pripreme, šampinjine tanko rezane, grašak,
kukuruz, crvenu svježu papriku rezanu na tanke rezance i slicno.
8. Kod sljedece pripreme ove ukusne corbice sam dodala smrznutu mješavinu povca za
duvec i žlicu vrnja u gotovo posluženo jelo.
www.coolinarika.com
Objavi komentar