Rafaelo torta
- on 16:42
- No comments
Želite zadiviti vama dragu osobu koja voli kokos (pa bili i vi to sami)? S ovom
bijelom i od kokosa tortom onda necete pogriješiti....pružit ce vam potpun
užitak svakim zalogajem...
1h i 10min Srednje zahtjevno
Sastojci
Za biskvit:
7 bjelanjaka
150 g šecera
1 vrecica Vanilin šecera Dolcela
1 vrecica Praška za pecivo Dolcela
70 g Pšenicnog oštrog brašna Podravka
150 g Kokosova brašna Dolcela
Za kremu:
7 žumanjaka
2 vrecice Vanilin pudinga Dolcela
700 ml mlijeka
100 g maslaca
100 g šecera u prahu
500 ml slatkog vrhnja
Još potrebno:
12 komada petit beurre keksa
oko 100 ml mlijeka
2-3 žlice maraskina
Za posipanje:
50 g kokosova brašna
Priprema
Za biskvit:
1. Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šecer i vanilin šecer uz miješanje.
2. Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano
umiješajte kokosovo brašno.
3. Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pecenje.
Pecite u pecnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano
žuta.
4. Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete
ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu:
1. Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
2. Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte
uz miješanje dok se ne pocne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
3. Maslac i šecer izmiješajte elektricnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
4. Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
5. Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umocili u smjesu mlijeka i
maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
Posluživanje
Poslužite dobro ohladenu uz neki napitak ili kao desert nakon glavnog jela.
Savjet
Oko biskvita možete staviti obod kalupa za torte i nanijeti kremu. Kalup skinite kad se
krema ucvrsti i zatim pospite kokosovim brašnom.
www.coolinarika.com
Objavi komentar