Medenjak na najbrži i najlakši nacin.


Kada mi se jede nešto slatko. Odmah idem pravit medenjak. Jer ga je najbrže
i najlakše naparavit. A veoma je ukusan... mmmmmmmm


30min Jednostavno



 
Sastojci


6 osobe
2 šolje šecera
2 šolje mlijeka
pola šolje ulja
1 vrecica prašak za pecivo
2-3 žlice mješavine za medenjake


3 šolje brašna
3-4 žlice meda
7-8 žlica džema
100g cokolade za kuhanje
3 žlice kakaa ( po želji )


Priprema


1. U posudu staviti mlijeko i šecer. Miksati sve dok se šecer ne istopi. U to dodati
brašno, prašak za pecivo i ulje. Te zacin za medenjake. (KOTANY). Po želji staviti
malo kakaa. (ali može i bez njega). Sve zajedno umutiti dok se ne dobije glatka
smjesa.
2. Posudu za pecenje (tepsiju) namazati uljem ili maslacem. (po želji). Smjesu istresit
u tepsiju. Peci 15-20min na 200 stepeni.


3. Nakon što je kolac pecen. Premazati ga medom, pa onda džemom (od šljiva ili šipka).
I ostaviti ga da se malo ohladi.
4. Za kraj istopiti cokoladu i preliti je po kolacu. Staviti u frižider 15-tak minuta i onda
uživajte.


www.coolinarika.com

Objavi komentar