Pripremite piletinu punjenu cvarcima i poslužite s vrucim i hrskavim
krumpiricima
Sastojci
4 osobe
4 pileca filea (oko 600 g)
2 žlicice Vegete Twist za piletinu
Za nadjev:
1 luk (100 g)
1 žlicica Cešnjaka u granulama
20 g maslaca
100 g Cvaraka
50 g žemlji
2 jaja
125 ml mlijeka
1 žlica nasjeckanog peršina
4 žlice ulja
Crni papar mljeveni
Za prilog:
1 kg Smrznutog krumpira za pomfrit
1 žlica Vegete Twist za hrskave krumpirice
ulje za prženje
Priprema
1. Pileci file ocistite, operite i posušite. S deblje strane filea tanjim nožem zarežite u
dubinu do oko 10 cm, pa malo proširite rupu.
2. Dobro ih izvana natrljajte Vegetom Twist za piletinu i pustite da malo odstoje.
3. Na zagrijanom maslacu popržite sitno narezani luk do lijepe zlatnožute boje
4. Dodajte protisnuti cešnjak, sitno nasjeckane ili samljevene cvarke i žemlju narezanu na
sitnije kockice, pa kratko popecite.
5. Jaja dobro istucite, pomiješajte ih s mlijekom i peršinom i ulijte cvarcima.
6. Posolite, popaprite i još kratko pržite miješajuci (1-2 minute), pa maknite s vatre.
Pomocu žlicice napunite pileca prsa pripremljenom smjesom.
7. U tavi na zagrijanom ulju popržite pileca prsa sa svih strana do zlatnosmede boje.
Stavite ih u odgovarajucu vatrostalnu posudu i pecite u pecnici prethodno zagrijanoj na
200 °C oko 10-15 minuta.
8. U dubokom ulju popecite pomfrit. Izvadite ga kratko na papirnati rucnik da odstranite
višak ulja.
izvor: coolinarika.com
Objavi komentar