Blagdanska rolada

Ucinite blagdansko vesele potpunim, zarolajte mesnu roladu i poslužite s
prilogom od povrca, preliveno s umakom od pecenja biti ce to prava gozba.



Sastojci

800 g purecih prsa (u komadu)
100 g Šunke u ovitku Podravka
100 g blitve
200 g mrkve
40 g maslaca


sol
malo Crnog papra mljevenog
1 žlica Vegete

Za prilog:
500 g krumpira
1 manja glava kupusa (500 g)
sol
malo Crnog papra mljevenog 
100 ml ekstra djevicanskog maslinovog ulja
2 cešnja cešnjaka



Priprema

1. Pureca prsa stanjite tako da dobijete jedan veci odrezak, lagano potucite i pospite
paprom.
2. Uz rub gdje cete poceti rolati položite ploške šunke, preko toga listove blanširane
blitve, zatim uz rub prethodno skuhanu mrkvu.

3. Posložite pola kolicine maslaca narezanog na kockice pa zarolajte.
4. Tako pripremljeno meso premažite preostalim maslacem i zamotajte u aluminijsku
foliju te stavite peci u posudu za pecenje i podlijte s malo vode.
5. Pecite u pecnici zagrijanoj na 200 °C oko 40 minuta.
6. Dok se puretina pece ocistite krumpir, narežite na ploške i stavite u posoljenu kipucu
vodu.
7. Kada je na pola kuhan dodajte kupus narezan na cetvrtine pa stavite kuhati sve
zajedno do kraja.
8. Povrce ocijedite, dodajte sitno narezani cešnjak pa zacinite sa soli, paprom i
maslinovim uljem. Sve dobro promiješajte da se usitni i poveže.

Posluživanje

Roladu narežite, servirajte na tanjur, prelijt sokom od pecenja (koji ce ostati u foliji
nakon pecenja) i poslužite na prilogu od krumpira.

Objavi komentar