Delikatesni gulaš

Gulaš je uvijek dobrodošao na stolu. No, samo malom izmjenom vrsta i omjera
namirnica, i najjednostavniji postaje - delikatesa.





Sastojci

500 g junetine


1 žlica Vegete
1 žlica Vegete slatka paprika mix
50 g sušene slanine
50-100 ml bijelog vina
100 g ukiseljenih lucica (kapula)
500 g mladog krumpira
2 žlice ulja
250 g šampinjona
1 žlicica šecera
1 žlica Gussnela
peršin



Priprema

1. Junetinu narežite na kocke, pomiješajte s Vegetom i Vegetom slatka paprika mix i
ostavite neka kratko odstoji.
2. Na žlici ulja popecite sitno nasjeckanu slaninu i dodajte meso. Prelijte vinom i
pokriveno pirjajte oko sat vremena uz povremeno dolijevanje vode.


3. Posebno na preostalom ulju popecite krumpir narezan na manje dijelove, dodajte
šampinjone narezane na cetvrtine, pa kad tekucina ispari dodajte šecer i dobro isprane
kapulice. Sve dodajte mesu i pirjajte još 20-30 minuta.
4. Na kraju sve prelijte vodom (oko 500 ml), umiješajte Gussnel razmucen u malo vode,
kratko prokuhajte i pospite nasjeckanim peršinom.

Posluživanje

Delikatesni gulaš poslužite uz valjuške od krumpirova tijesta ili zelene rezance.

Savjet

Narezanu junetinu možete marinirati u 150 ml crnog vina, a dalje je pripremajte prema
receptu.



izvor: coolinarika.com

Objavi komentar