Cokoriki


Kolac s kikirikijem i cokoladom...


Jednostavno





Sastojci


Biskvit
10 bjelanjaka
20 dag šecera(ZANIMLJIVO)
1 velika žlica kakaa
5 žlica brašna
(ZANIMLJIVO)
1 prašak za pecivo
10 dag mljevenog neslanog kikirikija


Krema
10 žumanjaka
20 dag šecera
(ZANIMLJIVO)
20 dag cokolade za kuhanje
20 dag maslaca
10 dag sjeckanog kikirikija
1 vanilin šecer
(ZANIMLJIVO)
Glazura
20 dag cokolade za kuhanje
malo margarina
4 žlice ulja
5 dag sjeckanog kikirikija


Priprema


1. Bjelanjke izmiksati sa šecerom u glatku smjesu. Izmiksaloj smjessi dodati žlicu ulja te
izmješano brašno, kikiriki, kakao i prašak za pecivo.Smjesu izliti u lim velicine 30x40
cm. Ravnomjerno poravnati i ispeci. Gotov je kad cackalica zabodena u njega izlazi
suha.
2. Dok se biskvit hladi napraviti kremu miksajuci žumanjke i šecer na pari. Miksati dok
smjesa ne postane lagano gusta (ja sam je kuhala 10 min). Gotovu kremu skinuti s pare i
dodati cokoladu. Miješati dok se ne otopi, a zatim dodati maslac i vanilin šecer pa dobro
izraditi mikserom. Na kraju umiješati sjeckani kikiriki i premazati preko kolaca.


Ohladiti.
3. Za glazuru na pari otopiti cokoladu s malo margarina i uljem. Preliti preko kreme pa
posuti sjeckanim kikirikijem. Kikiriki možete umiješati i u glazuru pa tek onda
premazati kolac. Ostaviti u hladnjak preko noci.


www.coolinarika.com

Objavi komentar