Čokoladni kolač sa želeom od šumskog voća



Sastojci:

Kora:

6 zumanjaca
1 vanilin secer
100 ml mlijeka
100 ml ulja
6 kasika kakaoa
pola praska za pecivo
6 kasika brasna
6 bjelanaca

Čokoladni preliv:

400 ml slatkog vrhnja
250 g cokolade za kuhanje

Vocni preliv:

100 g secera u prahu
400 g zaledjenog sumskog voca
1 kesica zelatina

Priprema:

1. Od navedenih sastojaka ispeci koru na 180 C. Provjeriti cackalicom kad je pecena.
2. Vrelu koru preliti vrelim cokoladnim prelivom. Na umjerenoj vatri u vrhnju istopiti
cokoladu. Ostaviti preko noci da se ohladi ili tri cetiri sata pa onda preliti rashladjenim
vocnim prelivom.
3. U pet kasika hladne vode namociti zelatin.Na umjerenoj vatri provreti voce pomjesano
sa secerom u prahu (po zelji izmiksajte voce ili ostavite u komadicima- ja sam miksala).
U prohljadjeno dodati zelatin. I preliti preko kolaca.
Prijatno!

Objavi komentar