Bounti kolač


SASTOJCI:

125g margarina
100g šećera
3 jaja
200g brašna
2 kašike kakaa
3 kašike mlijeka
1 kašičica praška za pecivo


SIRUP:

2 kašike šećera
100ml mlijeka

KOKOS KREM:

300ml mlijeka
3 kašike griza
100g margarina
100g šećera
100g kokosa

GLAZURA:

200g mliječne čokolade
6-8 kašike slatke pavlake

Priprema:

1. Ulupajte margarin sa šećerom.Dodati jaja i mlijeko.Pomješati brašno,kakao i prašak za
pecivo.Peći 20-25 minuta na 180*C.
2. Karamelizujte šećer pa ga zalijte mlijekom i ostaviti da se otopi na laganoj vatri.Toplim
sirupom preliti hladnu koru.
3. Mlijeko,puter,šećer i griz stavite na vatru i mješajte dok se ne zgusne.Dodati kokos i
dobro izmješati sve.Ostaviti nekoliko minuta pa preliti preko toplog biskvita.
4. Čokoladu sa slatkom pavlakom staviti na paru da se otopi.Kad se glazura stvrdne glazura
sjeći kolač.

Objavi komentar