
SASTOJCI:
125g margarina
100g šećera
3 jaja
200g brašna
2 kašike kakaa
3 kašike mlijeka
1 kašičica praška za pecivo
SIRUP:
2 kašike šećera
100ml mlijeka
KOKOS KREM:
300ml mlijeka
3 kašike griza
100g margarina
100g šećera
100g kokosa
GLAZURA:
200g mliječne čokolade
6-8 kašike slatke pavlake
Priprema:
1. Ulupajte margarin sa šećerom.Dodati jaja i mlijeko.Pomješati brašno,kakao i prašak za
pecivo.Peći 20-25 minuta na 180*C.
2. Karamelizujte šećer pa ga zalijte mlijekom i ostaviti da se otopi na laganoj vatri.Toplim
sirupom preliti hladnu koru.
3. Mlijeko,puter,šećer i griz stavite na vatru i mješajte dok se ne zgusne.Dodati kokos i
dobro izmješati sve.Ostaviti nekoliko minuta pa preliti preko toplog biskvita.
4. Čokoladu sa slatkom pavlakom staviti na paru da se otopi.Kad se glazura stvrdne glazura
sjeći kolač.
Objavi komentar