
Sastojci:
200g badema
50g oraha
300g indijskih oraha
250g višanja
20g kakaa
35g kakao maslaca
200g kokosovog ulja
60g kokosovog brašna
210g meda
50g maslaca
Priprema:
1. Kora (ili donji sloj): Pomešati: 140g grubo seckanih badema, 60g dobro izmlevenih
badema, 50g izmlevenih oraha, 60g kokosovog brašna, 110g meda, 50g maslaca, 120g
kokosovog ulja sobne temperature. Izmešane sastojke staviti u kalup prečnika 24cm
(moj je bio 26cm pa nije bilo za ove rubove sa strane), na koji prethodno stavite papir
za pečenje.
2. Priprema za filove: Izblendati 300g indijskih oraha (koji su prethodno bili 3 sata
zamočeni u vodi pa isceđeni) sa 100g meda, 70g kokosovog ulja. Od ove smese izdvojite
1/3 u jednu posudu za srednji sloj i 2/3 u drugu za gornji sloj.
3. Srednji sloj: U 1/3 prethodno napravljene smese dodati 35g kakao maslaca, 20g kakaa
i 10-20g meda (med po ukusu, ja ga uopšte nisam dodavala). Sve dobro umutiti i preliti
preko podloge.
4. Gornji sloj: U 2/3 prethodno napravljene smese dodati 250g svežih višanja (ili
odmrznugih i dobro oceđenih), 2 kašičice kokosovog ulja i meda po ukusu (po receptu je
30-50g, ja ni ovde nisam dodavala).
Posluživanje
Pre služenja, tortu treba dobro ohladiti u frižideru, barem par sati.
Objavi komentar