Torta od sarme

Svoju evoluciju doživjelo je i omiljeno tradicionalno jelo pretvorivši se iz
zamotuljaka u ukusnu tortu koja ce oduševiti sve generacije.





Sastojci

1 Fant za punjenu papriku i sarmu
2 žlice ulja
80 g Pancete Podravka


300 g šampinjona
1 mrkva
400 g miješanog mljevenog mesa
(junetina i svinjetina)
60 g Riže okruglo zrno Podravka
50 ml bijelog vina
1 glavica kiselog kupusa

Priprema

1. Sadržaj vrecice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite neka stoji nekoliko minuta.
2. Na ulju popecite pancetu narezanu na kockice i dodajte šampinjone narezane na listice.
3. Pirjajte dok tekucina ne ispari, pa maknite s vatre.
4. Smjesi dodajte naribanu mrkvu, mljeveno meso, rižu, vino i pripremljeni Fant. Sve
dobro promiješajte


5. U okruglu posudu (O 24 cm) posložite listove kupusa (kao dno torte) tako da pokrijete i
obod.
6. Preko njih nanesite smjesu i poravnajte te prekrijte listovima kupusa. Pecite na 180 °C
oko 60 minuta.
7. Kod pecenja jelo možete premazati uljem ili prekriti tako da se gornja kora jako ne
zapece.


Posluživanje
Poslužite toplo, narezano u obliku šnita torte.

Savjet

Ovo je moderna inacica klasicne sarme. Ne moraju se motati sarmice, iskoristivost kupusa
je veca, a okrugli kalup jelu daje zanimljiv oblik i kod pripreme i kod posluživanja (reže se
u obliku šnita torte).


izvor: www.coolinarika.com

Objavi komentar