Tjestenina sa svježim sirom

Iako receptura predlaže fusille, sa svježim kravljim sirom svaka će tjestenina
biti odlična. Kako tradicionalno, tako i ponovno moderno i zdravo jelo.





Sastojci 

500 g tjestenine (fusilla)
4 jaja
1 l mlijeka
250 g svježeg kravljeg sira
200 ml kiselog vrhnja
sol
1 žlica Vegete


Priprema

1. U većoj posudi lagano istucite jaja, umiješajte mlijeko, sir, vrhnje, Vegetu i sol. U tu
smjesu dodajte sirovu tjesteninu. Ostavite neka odstoji oko 30 minuta.
2. Pripremljenu smjesu izlijte u vatrostalnu posudu (20×35 cm). Prokuhajte je, a zatim
zapecite u pećnici zagrijanoj na 170°C oko 40 minuta


Posluživanje
Tjesteninu sa svježim sirom poslužite sa salatom od rikule.

Savjet

Ako želite skratiti vrijeme pripreme, stavite napola kuhanu tjesteninu, a količinu mlijeka
smanjite na 500 ml.


www.coolinarika.com

Objavi komentar