''Srneća leđa'' poslastica


Srneća ledja

Srneća ledja potreban materijal:
Kora:
  1. pet jaja
  2. pet kašika šećera
  3. 150 grama oraha (mlevenih)
  4. Pedeset grama prezli
  5. dve kašike brašna
  6. 100  grama čokolade (rendane)
Fil:
  1.  250 ml mleka s većim procentom masnoće
  2. 100 grama kristal šećera
  3. 4 kašike brašna
  4. pola pakovanja maslaca.
 Srneća ledja priprema
Umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera.U to dodati 150 grama mlevenih oraha,50 grama prezli,2 kašike brašna i 100 grama rendane čokolade.Dobijenu masu ispeći. Staviti 250 ml mleka da provri sa 100 grama šećera. razmutiti 4 kašike brašna u 2-3 kašike ohladjenog mleka,sipati u vrelo mleko i kuvati dok se fil ne zgusne.Kada se ohladi dodati pola standardnog pakovanja maslaca.Dobijenim filom premazati koru a na kraju premazati kolač glazurom od čokolade. možete ukrasiti seckanim lešnicima ili bademima. Koru pečenu u četvrtastom plehu možete preseći uzdužno na tri dela ,najširi manji i najmanji,prvo filujte najširi pa onda ostale preko njih filujte u obliku polukruga i završite glazurom od čokolade.

Objavi komentar