Ovakvih pita ima više stotina, kako i da okreneš sve su pite veoma slicne ili
jednake medu sobom jer se takvi recepti okrecu vec 20 setak godina i svi ih
imaju. Recept stavljam da mi bude zabeležen.
Sastojci
600 gr. gotovih kora za pitu
400 gr. sitni bijeli sir
soli ako nije slan
preljev:
5 jaja
1 dcl ulja
2 dcl. kiselo vrhnje
1 dcl. jogurta
300 ml. kisele vode
1 prašak za pecivo
sol,papar
Priprema
1. Nauljite tepsiju 29x 40 cm. Pecnicu zagrejte na 200 stepeni. Sitni sir( svježi sir)
posolite. Izmješajte preljev.Ostavite na stranu malo preljeva za premazati odozgo.
2. Na dnu tepsije stavite 2 kore.Na trecoj kori kutlacom sipajte i razmažite tecnost i
rasporedite sir.Sledeca kora je samo sa preljevom.Zatim opet kora,preljev i sir i tako
dok ne potrošite kore.Odozgo stavite 2 prazne kore.Premažite preljevom i narežite na
kocke.Ostavite 10 min da se odmori i upije tecnosti
3. Pecite 45 minuta na 180-200 stepeni dok lepo ne dobije braon zlatnu boju i tecnost se
skroz ne isuši. Dobar tek !!!
izvor: www.coolinarika.com
Objavi komentar