Paunovo oko

Paunovo oko

Sastojci:

Biskvit

7 žumanjaka
7 bjeljanjaka
10 žlica šecera
1 žlica kakaa
3 žlice brašna
1/2 žlicice soda bikarbone

Krema

4 jaja
10 dag šecera
4 žlice brašna
3 dl mlijeka
2 rebra cokolade za kuhanje
25 dag margarina

Priprema:


1. Umiješati brašno, šecer, kakao sedam žumanjaka i sodu bikarbonu.
2. Dodati snijeg od sedam bjelanjaka i sve zajedno lagano umiješati.
3. Izliti u veliku tepsiju i peci na temperaturi 180°C oko 25 minuta. Još topli biskvit
zarolati sa vlažnom krpom.
4. U mlijeko zakuhati brašno šecer i jaja. Ohladiti i dodati razradeni margarin. Smjesu
podijeliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati rastopljenu cokoladu.
5. Odrolati pripremljeni biskvit i premazati ga svjetlom kremom …
6. …a nakon toga premazati tamnom kremom.
7. Sada biskvit ponovno cvrsto zarolati. Kolac se narezan može tako poslužiti…
8. …a po želji se na roladu može staviti glazura od cokolade i ukrasiti listicima
badema ili išarati rastopljenom cokoladom.

Objavi komentar