Jako socna torta,pravila sam je i sa orasima isto je prelepa
Sastojci
tri kore po 4 jaja
4 jaja,50g secera
1 kasika brasna
pola praska za pecivo
2 stangle cokolade
50g lesnika
1 fil
7 jaja
15 kasika secera
100g cokolade
150g lesnika
250g margarina
2 fil
500g slaga u prahu
100g mlevenih lesnika
50g cokolade
sirup
4dl mleka
50g secera
4 rebra cokolade
Priprema
1. Umutiti 4 belanca sa 50g secera u cvrst sam,pa polako dodavati jedno po jedno
zumance,sad uzeti varjacu dodati 1 kasiku brasna polako promesati,pa dodati 50g
mlevenih lesnika, pola peciva i 2 stangle narendane cokolade.Kad se sve sjedinilo sipati
u tepsiju u kojoj ste stavili masni papir.Peci na 190 stepeni.Tako peci tri kore.Staviti
jaja,seceri cokoladu da se kuva na pari.Kad se zgusnuo fil skloniti sa sporeta i dodati
mlevene lesnike.Ostaviti da se ohladi.Kad se ohladio fil umutiti margarin.Ako je jako
gusto dodajte 2-3 kasike umucenog slaga.Umutiti slag sa hladnom kiselom vodom,kad se
slag dobro umutio dodati narendanu cokoladu i mlevene lesnike.Skuvalti sirup,Mleko i
secer staviti da se otopi, zatim staviti i cokoladu da se otopi.Podeliti na tri dela,svaku
koru preliti sirupom.1 fil isto podeliti na tri dela,a 2 ist na tri,ali jedan ostaviti vise i za
stranice torte da se premazu.Redjanje, kora se prelije sirupom,premazati 1 filom,pa 2
filom,opet kora...kako koju sam koru stavljala tako sam je i polivala.Dekoracija po
zelji.Pleh je 38-24cm,veca djuvec tepsija
izvor:www.coolinarika.com
Objavi komentar