Valjda nisam dosadila s burecima i inim receptima .Jedan jako ali jako fini
burek od kupusa ,mesa i mrkve fino zacinjen i drugacije slagan.Mozete ga
servirati kao dorucak ,glavno jelo uz jogurt za rucak ili veceru .
Sastojci
Tijesto:
7-10 gotovih listova jufke/hvala cure
50ml maslinovog ulja
Nadjev:
250g mljevene junetine
200g ribanog kupusa/sitno narezanog
1 veća mrkva
2 srednja luka
2žlice nasjeckanog svjezeg peršina
1žličica soli
1žličica papra
1žličica mljevene paprike
1žličica kumina
Preljev:
2 jaja
300ml mlijeka
50ml ulja
100g ribanog sira
1paketić praška za pecivo
prstohvat soli
Priprema
1. Nadjev; Nasjeckajte sitno luk,kupus i naribajte mrkvu. U tavu stavite maslinovo ulje pa
na njemu prvo izdinstajte luk da uvene i dobije laganu zlatnu boju. Dodajte mljeveno
meso pa nastavite dinstati da meso promijeni boju.Kad je meso prodinstano dodajte
kupus i mrkvu.Nasavite jos par minuta dinstati da sve uvene i poveze se. Posolite
,poaprite ,dodajte kumin,mljevenu papriku i sitno nasjeckani persin. Sve dobro
promijesajte ,maknite s vatre ,isprobajte ako vam odgovara slanost i zacini ostavite da
se malo ohladi
2. Pripremite kalup/slaganje bureka: Okrugli kalup za torte 28 cm.premazite lagano uljem
pa stavite papir za pecenje. Uzmite dvije jufke ,premazite i njih lagano uljem
preklopite pa ih zajedno zguzvajte na dno kalupa. Uzmite slijedecu jufku ,rasirite
je,premazite uljem pa na nju stavite malo nadjeva ( 2 žlice ,ja prije nego pocmem
podijelim nadjev tak ada u svaku jufku dode isto nadjeva))kao na slici ,zarolajte i
narezite(ja na 10 kom).Narezane krugove okrenite okomito pa u krug slazite u
kalupu.Ponavlajte postupak dok ne potrosite nadjev.
3. Preljev: U posudicu stavite jaja ,mlijeko ,ulje,prstohvat soli,naribani sir i prasak za
pecivo izradite sve vilicom ili pjenjacom da se sve poveze.Prelijte burek u kalupu.
4. Stavite burek peci u zagrijanu pecnicu na 180C /dok ne dobije finu boju/nekih 20 min.
5. Slika prelivenog bureka.
izvor: cooolinarika.com
Objavi komentar