Blaženkove rafaelo kocke


Rafaelo kocke omiljen je kolac našeg rukometnog reprezentativca Blaženka
Lackovica koje po receptu njegove mame možete kušati i sami. Osobito ako
ste ljubitelj slastica i obožavatelj kokosa.

 

1h i 20min
Sastojci
Za biskvit:
5 bjelanjaka
250 g šecera
1 limun
150 g Pšenicnog oštrog brašna Podravka


1 Prašak za pecivo Dolcela
150 g Kokosova brašna Dolcela
Za prvu kremu:
500 ml mlijeka
70 g Pšenicnog oštrog brašna Podravka
70 g šecera
Za drugu kremu:
5 žumanjaka
50 g šecera u prahu
250 g maslaca
Za posipavanje:
50 g kokosova brašna
Priprema
1. Bjelanjke miješajte elektricnom miješalicom dok ne dobijete cvrsti snijeg. Miješajuci
dodajte šecer i limunov sok.
2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kokosovim brašnom pa lagano umiješajte u
pripremljeni snijeg. Smjesu istresite u kalup (35×20 cm) premazanu maslacem i pospite
brašnom. Biskvit pecite u pecnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
3. Za prvu kremu: pomiješajte brašno, šecer i 100 ml mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte
i umiješajte pripremljenu smjesu te uz miješanje kuhajte nekoliko minuta, a zatim
ohladite uz povremeno miješanje.


4. Drugu kremu pripremite tako da elektricnom miješalicom izmiješajte žumanjke sa
šecerom u prahu i maslacem.
5. Ohladenu prvu i drugu kremu dobro izmiješajte i premažite preko ohladenog biskvita.
Pospite kokosovim brašnom i ohladite.
Posluživanje
Kolac narežite na kocke i poslužite.
Savjet
Kremu možete pripremiti i tako da izmiješate žumanjke, šecer, brašno i oko 100 ml mlijeka
zakuhate u preostalom vrucem mlijeku te kuhate oko 10 minuta dok se ne zgusne. Zatim u
ohladenu kremu umiješajte pjenasto izradeni maslac i šecer u prahu.
www.coolinarika.com

Objavi komentar