Recept za kikiriki maslac





Kikiriki maslac-7948


    U trgovinama zdrave prehrane maslaci od orašastih plodova prodaju se po cijeni suhog zlata i čovjek bi pomislio da za njihovu pripremu treba pravo umijeće. Činjenično stanje sasvim je drukčije – jedino što vam treba jest dobar mikser i doslovce pet minuta vremena. Osim maslaca od kikirikija, na isti način možete pripremiti maslac od badema, lješnjaka ili makadamije. 


Sastojci:

  • Za jednu manju teglicu:
  • 300 g kikirikija u kori

Koraci pripreme

  • 1Očistite kikiriki i oljuštite mu unutarnju opnu. Stavite ga u blender pa miksajte na najjačoj brzini. Kikiriki će se prvo smrviti, a zatim će početi ispuštati masnoću. Povremeno ugasite blender da se ne bi pregrijao i nožem odvojite kikiriki od stijenke posude. Miksajte sve dok se kikiriki ne pretvori u gustu kremu. Ako volite kikiriki maslac s komadima kikirikija, kad je gotov, dodajte mu još šaku krupno sjeckanog kikirikija.

Objavi komentar