Torta od oraha i cokolade


  Prava dječja rođendanska torta. Sadrži sve što klinci vole: orahe, kakao, čokoladu i šlag.



 


2h

Sastojci


I. Biskvit
4 jaja (od bjelanjaka snijeg)
15 dag šecera
1 vanilin šecer
5 dag brašna
5 dag gustina
5 dag mljevenih oraha
1/2 praška za pecivo
II. Biskvit
4 jaja (od bjelanjaka snijeg)


15 dag šecera
1 vanilin šecer
10 dag brašna
5 dag gustina
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
I. Fila (od oraha)
25 dag mljevenih oraha
1 dl zakuhanog mlijeka
25 dag štaub šecera
4 dag gustina
15 dag šecera
4 dl mlijeka
25 dag maslaca
II. Fila (od cokolade)
5 dl vrhnja za šlag
300 g cokolade za kuhanje
100 g štaub šecera
1 kremfix
Ostalo
2 dl prokunog mlijeka za namakanje biskvita
5 dag šecera rastopljenog u mlijeku
5 dl vrhnja za šlag za ukrašavanje

Priprema


1. Svaki biskvit pripremi tako da u cvrsto istucene bjelanjke dodajemo po malo šecer,
jedan po jedan žumanjak, pa prosijano brašo sa dodacima
2. Pecemo zasebno biskvite na papiru za pecenje oko 40 min na 180°C
3. I.filu pripremimo tako da orahe pofurimo sa kuhaim mlijekom i dodamo štaub šecer
4. gustin prokuhamo u mlijeku sa šecerom i dodamo orasima


5. u prohladenu smjesu dodamo izradeni maslac
6. II. filu pripremimo tako da u vrhnju na laganoj vatri (da ne zakuha) rastopimo cokoladu
7. Ostavimo smjesu 2-3 sata u hladnjaku da se potpuno ohladi
8. Izmiksamo šlag, dodamo štaub šecer i kremfix
9. Biskvite izrežemo po dužini na pola i svaki sloj namocimo sa malo prokuhanog mlijeka sa
šecerom
10.Slažemo biskvite i filu po želji
11.Kada se torta stisne u hladnjaku, ukrasimo ju izvana sa šlagom, svako prema svojim
umjetnickim sklonostima


www.coolinarika.com

Objavi komentar