Rolice s kremom od vanilije
- on 05:15
- No comments
Hvala seki na predobroj kremi od vanilije!!!
1h i 5min Srednje zahtjevno
Sastojci
Za rolice:
500 g zamrznutog Lisnatog tijesta
Podravka
maslac za kalupe
1 jaje
Za kremu:
1 Želatina Dolcela
50 ml vode
500 ml mlijeka (vrste mlijeka,veoma vazno)
1 Prašak za puding vanilin Dolcela
1 žlica Gussnela Dolcela
3 žumanjka
150 g šecera
1 Vanilin šecer Dolcela
200 ml vrhnja za šlag
Za posluživanje:
šecer u prahu
Priprema
Za rolice:
1. Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od
svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
2. Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
3. Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pecenje. Premažite razmucenim
jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
4. Kad su rolice pecene, vruce ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.
Za kremu:
1. Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
2. Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
3. Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
4. U posudu stavite žumanjke, šecer, vanilin šecer i dobro pjenasto izmiješajte.
5. Dodajte razmuceni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte
vruce mlijeko neprestano miješajuci.
6. Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
7. Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
8. Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte cvrsto tuceno vrhnje za šlag.
Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
9. Prebacite je u vrecicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.
10.Ovako izgledaju kalupi. A ako nemate ovakve kalupice...evo na ovom blogu (kod Minje)
imate super ideju kako napravit kalupice :) A evo još jedna ideja kako napravit
kalupice od naše TROVE :)
Posluživanje
Pospite šecerom u prahu i poslužite.
Savjet
Nemojte sve rolice stiskati u jedan lim za pecenje, nego ih pecite u istom limu u dva
navrata.
www.coolinarika.com
Objavi komentar