Punjene paprike

U Dalmaciji ce im dodati pancetu, svoje varijante imaju i Madari i Rumunji, a
slavno jelo nije zaobišlo ni Coolinariku. Pripremi pristupite smjelo, imajuci na
umu da paprike vole crvenu papriku u prahu, rajcicu i cešnjak.





Sastojci

8 svježih paprika - srednje velicine
350 g mljevene teletine
350 g mljevene svinjetine


1 žlica nasjeckanog luka
3 cešnja cešnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlicica Slatke paprike mljevene Podravka
1/2 žlicice Crnog papra mljevenog Podravka
sol
2 žlice Vegete
100 g riže
4 žlice ulja
400 ml Passate Podravka
1 list celera
1-2 žlicice Gussnel Dolcela
300 ml vode



Priprema

1. Svježim paprikama odrežite kapice i izdubite ih.
2. Paprike operite i ocijedite.
3. Mljeveno meso pomiješajte pa dodajte luk, nasjeckani cešnjak, peršin, crvenu papriku u
prahu, papar, sol, 1 žlicu Vegete i rižu. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i njome
nadjenite pripremljene paprike


4. Paprike popecite na zagrijanom ulju sa svih strana, dodajte passatu, list celera,
preostalu Vegetu, vode prema potrebi i kuhajte na laganoj vatri oko 50 minuta.
5. Potkraj kuhanja umiješajte Gussnel razmucen u malo vode.


Posluživanje
Kuhane paprike poslužite uz pire krumpir.


Savjet
Kolicinu riže možete dodati po želji. Paprike nemojte nadijevati do kraja jer ce tijekom
kuhanja pucati. Pripremljenoj mješavini mesa prije nadijevanja možete dodati 50-100 ml
mineralne vode.


izvor: coolinarika

Objavi komentar