Čokoladna torta s rumom

Torta bogata cokoladom s okusom ruma....




Sastojci

kalup 28 cm;
za tijesto;
14 dag cokolade za kuhanje
4 v.ž mlijeka


40 dag brašna
2 v.ž praška za pecivo
34 dag maslaca
30 dag smedega šecera
6 jaja
2 m.ž arome od vanilje

za kremu i glazuru;
45 dag cokolade za kuhanje
50 dag slatkoga vrhnja
4 v.ž ruma
cokoladne strugotine za ukras


Priprema

1. Za tijesto od cokolade rastopite izlomljenu cokoladu i mlijeko na laganoj vatri(ne
kuhati).Smjesu miješajte dok ne postane glatka,pa maknite s vatre.Pomiješajte u
posudi brašno i prašak za pecivo,pa dodajte maslac,šecer,jaja i aromu
vanilje.Zamijesite glatko tijesto pa dodajte rastopljenu cokoladu.Smjesu podijelite na 3
jednaka dijela i ispecite posebno svaku koru u okruglom kalupu promjera 28 cm.Kore se
peku na 180 stupnjeva oko 20 minuta.Kore ohladite


2. Za nadjev i glazuru cokoladu izlomite ,te je otopite sa slatkim vrhnjem i rumom na
laganoj vatri.Maknite s vatre i smjesu povremeno promiješajte te ostavite da se
ohladi,dok ne postane maziva.Podloge od tijesta premažite sa po trecinu mlake kreme i
složite jednu na drugu.
3. Tortu u potpunosti prelijte s preostalom kremom.Posipajte sa strugotinama cokolade i
ostavite da se stvrdne.


izvor: coolinarika.com



Objavi komentar