Lijevana cokoladna torta


Ako trebate nešto brzo, nešto fino i nadasve jednostavno...torta od cokolade
je pred vama...








Sastojci

 
BISKVIT
2 jaja
12 žlica šecera
13 žlica mlijeka
12 žlica brašna
1 žlica kakaa


1 p.p
FIL
7 dcl mlijeka
10 dag šecera
20 dag cokolade
20 dag oraha
1 margarin


Priprema


Biskvit
1. Od navedenih sastojaka ispeci u okruglom kalupu biskvit, 200 st. 10-tak min.
2. Jedna masa je za jednu koru, ispeci takva dva biskvita.
Fil
3. Margarin dodati u zakuhano mlijeko, dodati šecer i cokoladu.
4. Miješati dok se sve ne rastopi i u to dodati mljevene orahe.
5. Smjesa ostane rijeda ( mora se grabiti zaimacom).
6. U kalup staviti prvu koru i preliti s pola smjese(file), zatim drugu i na nju istresti


ostatak fila.
7. Ostaviti preko noci da se sve upije i stisne. Na kraju glazura od cokolade iako i bez
glazure torta ima svoj cokošmek.
U mom slucaju sa slike ja sam tražila šlagošmek...


Posluživanje

Od iste mase mogu se napraviti 4 biskvita, samo što budu puno tanja i ima više
prelijevanja. U ovoj mojoj varijanti je torta zapravo kolac-kocka.


www.coolinarika.com

Objavi komentar