Grah na starinski nacin


Grah me mama naucila kada sam se udala, da bar znam nesto spremiti da mi
muz ne ostane gladan haha. Jednostavno ga napraviti a moze biti dugo i uvijek
ima okus kao da je taj dan napravljen.





10min


Sastojci


8 osobe
Sastojci za grah
500g Zrncadi Graha( Romano Beans)
1 Glavica crvenog luka( Oguljena i
izrezana na skroz sitne komadice)
1 Mrkva(oprana i oguljena)
1 Zlica ulja
1/2 Male zlicice bibera


Zaprska
2 Zlice brasna
3 Zlice ulja
1 Mala zlicica vegete
1/2 Male zlicice soli
1/2 Male zlicice crvene paprike u prahu
1/2 Male zlicice sosa od rajcica(Tomatoe Paste)


Priprema

 
1. U jednu serpu naliti vode i dodati grah i staviti da prokuha grah.
2. Kada grah prokuha iscijediti vodu i izaprati grah.
3. Ponovo u tu istu serpu vratite grah, zatim stavite izrezani luk, mrkvu i dodaj te vode po
zelji.
4. U grah dodaj te bibera i ulja i poklopite da se grah kuha.
5. Kada je grah skoro kuhan vi onda uzmite malo vremena da pripremite zaprsku dok se
grah jos kuha.
6. U malu serpicu ili tavu stavite brasno i ulje i na srednjoj vatri to malo przite oko 10
minuta dok brasno ne dobije malo boje.
7. Kada je brasno zaprzeno dodaj te vegetu, biber, papriku i sos od rajcica i to opet malo
proprzite sve skupa jedno 5 minuta.


8. Kada se to sve skupa uprzi dodaj te vode po zelji, ja inace dodat oko jedno 400ml vode
posto mi volimo da grah bude gust. Ako vi ne volite gust grah onda dodaj te vise vode.
To sve opet malo prziti dok se voda sva ne upije i zaprska vam bude nako gusta.
9. Zaprsku dodaj te u grah i kuhaj te grah jos jedno 20-30 minuta dok sva zaprska se ne
ukuha u grah.
10.Kada vam je grah skuhan probaj te ako vam nije dovoljno slan dodaj te jos soli u njega.


Posluživanje


Inace uz grah ide odlicno domaci kruh i salata samo od luka i rajcica. U ovaj grah mozete
dodati sto god zelite, inace dosta ih vole slaninu dodati u grah na pocetak da se skupa kuha
sa grahom.


www.coolinarika.com

Objavi komentar