Čoko lješnjak kuglice

Brzo gotovi, punog okusa i bez šecera




Sastojci

50 grama margarina
200 grama cokolade za kuhanje
1 puding od cokolade
1 vanilin šecer
aroma ruma ili vanilije
lješnjaci prženi




Priprema

1. 50 grama margarina izvadite na toplo da omekani, potom ga dobro izradite mikserom.
U razradeni margarin dodajte 180 grama sitno naribane cokolade, a ostalih 20 grama
cokolade nasjeckajte na krupnije komade i dodajte u smjesu.
2. Nakon što povežete mikserom prethodne sastojke, dodajte i 1 žlicu ekstrakta/arome od
ruma ili vanilije (a može i bilo koji drugi ekstrakt po vašoj želji). Miksajte


3. U smjesu dodajte i prašak 1 pudinga od cokolade i vanilin šecer. Nastavite miksati sve
dok vam se smjesa ne pocne hvatati za metlice miksera, to znaci da je margarin
rastopljen i da možete oblikovati kuglice. Ako vam je smjesa i dalje "praškasta" stavite
zdjelu sa smjesom na toplo, ja sam 5 min stavila na radijator i upalilo je :D
4. Lješnjake prepržite lagano u rolu te ih sameljite i dok su kuglice još ljepljive uvaljajte
ih!


izvor: www.coolinarika.com

Objavi komentar