Burek koji je raden iz dosade, a na kraju je ispao izvrsno!!
Sastojci
TIJESTO
600 g glatkog brašna , prstohvat
soli i voda po potrebi
NADJEV
500 g miješanog mjevenog mesa
2 jaja, sol i papar
Priprema
1. Zamijesimo tijesto i podijelimo ga na 2 dijela (2 male kuglice) Tijesto je bitno nauljiti i
ostaviti da se "odmori" 5 minuta
2. Sastojke za nadjev pomiješamo ali meso ne smijemo pirjati!! Pripremljeni nadjev
stavlja se uzduž razvaljnog tijesta (pola nadjeva ide na jedno prethodno razvaljno
tijesto, a druga polovica nadjeva na drugo)
3. Burek se pece prvih 10 min na 250 stupnjeva dok ne dobi malo zlatne boje, a ostalih 30
min se pece na 200 stupnjeva.
Posluživanje
Uz burek možete poslužiti neki umak ili vrhnje
izvor: coolinarika.com
Objavi komentar