Burek Appétit

Burek koji je raden iz dosade, a na kraju je ispao izvrsno!!



Sastojci

TIJESTO 
600 g glatkog brašna , prstohvat
soli i voda po potrebi

NADJEV 
500 g miješanog mjevenog mesa


2 jaja, sol i papar



Priprema

1. Zamijesimo tijesto i podijelimo ga na 2 dijela (2 male kuglice) Tijesto je bitno nauljiti i
ostaviti da se "odmori" 5 minuta


2. Sastojke za nadjev pomiješamo ali meso ne smijemo pirjati!! Pripremljeni nadjev
stavlja se uzduž razvaljnog tijesta (pola nadjeva ide na jedno prethodno razvaljno
tijesto, a druga polovica nadjeva na drugo)
3. Burek se pece prvih 10 min na 250 stupnjeva dok ne dobi malo zlatne boje, a ostalih 30
min se pece na 200 stupnjeva.


Posluživanje
Uz burek možete poslužiti neki umak ili vrhnje


izvor: coolinarika.com

Objavi komentar