Jedan od glavnih kolaca koje radim za ovo blagdansko vrijeme i uvijek iznova
oduševljena s njima!
Sastojci:
BISKVIT:
8 žumanjaka
8 žlica šecera
8 žlica hladne vode
10 dag brašna
1 žlica kakaa
1 prašak za pecivo
8 bjelanjaka
KREMA:
3 dcl mlijeka
4 žlice oštrog brašna
1/2 margarina
20 dag šecera u prahu
kokos
cokolada za kuhanje
Priprema:
1. BISKIVIT: Žumanjke miješati sa šecerom, dodati voe, brašno prosijano skupa sa kakaom i
praškom za pecivo i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Peci na 180 stupnjeva dok
se biskvit ne odvoji od kalupa. Biskvit ostaviti da se ohladi.
2. KREMA: Od 3 dcl mlijeka odvojiti malo i smutiti s brašnom, ostatak mlijeka staviti
kuhati, kad zavrije, dodati brašno i miješati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U
ohladeno dodati razradeni margarin sa šecerom.
3. SPAJANJE BISKVITA: Sa kalupom (ili malom cašicom) odvajati (rezati) biskvit.
4. Uzeti jedan kolut, premazati jednu stranu sa kremom, spojiti s drugim kolutom te
"stranice" namazati sa kremom i uvaljati u kokos.
5. Napraviti glazuru od cokolade i premazati šubare.
Prijatno!
Objavi komentar