Vrijeme uloženo u pripremu ovog ukusnog jela višestruko ce vas nagraditi
finim pecenjem uz mlince.
Sastojci(8 osobe):
1 teleci flam (oko 2 kg)
250 g pilece jetrice
3 žemlje
200 ml mlijeka
80 g luka
1 žlicica Cešnjaka u granulama Podravka
3 jaja
1 žlicica nasjeckanog peršina
1 žlica Svinjske masti Podravka
500 g mlinaca
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlicica Vegete pikant
1 Govedi temeljac za jela Podravka
Priprema:
1. Meso ocistite, operite i posušite. Dobro ga posolite i pustite da malo odstoji.
2. Žemlje narežite na vece kocke, zalijte mlijekom i lagano izmiješajte, pa pažljivo
iscijedite višak mlijeka.
3. Dodajte im nasjeckana jetrica, narezani ili naribani luk, cešnjak u granulama, jaja,
peršin, sol, papar i Vegetu pikant.
4. Sve dobro izmiješajte pa dobivenom smjesom napunite meso. Meso jedanput preklopite
i zatvorite štapicima za ražnjice.
5. Lim za pecenje premažite s masti, pa na njega položite meso. Pecite oko 2 sata u
pecnici zagrijanoj na 200 °C.
6. Temeljac kratko prokuhajte u 500 ml kipuce vode, pa njime povremeno podlijevajte
meso.
7. Mlince prelijte s kipucom posoljenom vodom i ostavite ih stajati poklopljene nekoliko
minuta (2-3 ) kako bi potpuno omekšali. Dobro ih ocijedite i ostavite na toplom.
8. Peceno meso izvadite iz lima za pecenje, a u preostali sok od pecenja stavite mlince i
dobro, ali lagano ih promiješajte.
Posluživanje:
Peceno meso narežite i poslužite uz mlince.
Savjet:
Ako vam je nadjev ispao malo rijedi, zgusnite ga dodavanjem krušnih mrvica po potrebi.
Prijatno!
Objavi komentar